20 Ocak 2013 Pazar

Tülin Şahinin Peeling Tarifi


Tülin Şahinin Peeling Tarifi



Cildimiz kendi kendini 3 haftada bir yeniliyor. Ama büyük şehirlerde yaşayanlarımız maalesef bu kadar bekleyemiyor .Çünkü malum hava kirliliği, stress, sürekli bilgisayar başı, cildimizin ve gözeneklerimizin daha çabuk tıkanmasına ve kirlenmesine yol açıyor. Bu durumda daha sık peeling yapmak zorunda kalıyoruz.
Piyasada bir çok markanın benim de severek kullandığım çok güzel peelingleri var. Ama acil bir durumda peeling lazım olursa ve elinizin altında yoksa işte size ev yapımı peeling.Bu peelingi el, yüz ve ayaklarınıza uygulayabilirsiniz. Kuaföre manikür ve pediküre gitmeye vakit mi kalmadı, bu ev yapımı peeling imdadınıza yetişecektir.
Unutmayın cildinizde açık yara veya sivilceler varsa asla peeling yapmayın bu daha da artmasına sebep olur. Ama bir tane sivilce varsa yapabilirsiniz. Sadece sivilcenin etrafında yapmanız yeterli olacaktır.
İşte size ev yapımı peeling tarifi;
Küçük bir kase içine, tatlı kaşığı ile; Zeytinyağı, süt Çay kaşığı ile; Toz şeker, tuz limonun suyunu 1 çay kaşığı kadar sıkın.
Tuz en küçük siyah noktaları bile yakalayacaktır. Toz şeker de aynı şekilde siyah noktalar için, ama toz şekerin ayrı bir faydası da olacaktır, şekerin ışıltısını yüzünüzde de göreceksiniz : )
Yani toz şeker ve tuz irili ufaklı oldukları için cildinizle beraber çok güzel çalışacaklar. Zeytinyağı nemlendirecek ve cildinizi yatıştıracak. Süt de nemlendirecektir. Limon ise cildi yağlı olanlar için ideal. Cildiniz fazla yağlı değilse limon koymayın. Ayaklarınız ve elleriniz için daha büyük ölçüler kullanmalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder