16 Aralık 2011 Cuma

Moda ve Uygulanması Gereken Tavsiyele



Kendimize yakıştırdığımız aynanın karşına geçtiğimizde hoşnut olduğumuz halimizdir.Belki o sezonun dönemine ait olanlarla,kim bilir belki de gündemde olmayan kıyafetlerle bunu yapmışsınızdır.Ne derler kendinizi iyi hissettiğiniz modanızı yada tarzınızı oluşturur.

İnsanlar modayı takip etmenin çok paralar harcamadan geçtiğini sansa da aslında düşük bütçelerle de şık olunabileceğini bilmeleri gerekir.En büyük yapılan hata ise moda diye yanlışlıklar yapıp kendimizi gülünç durumlara düşürmemizdir.Örneğin mini etek,tayt,kısa şortlar,dar pantalonlar vb vücudumuzu saran şeyleri ince fizik yapısına sahip olanların giymesinden yanayım.Her bedenin bir giyim şekli ve tarzı vardır.                        
İlk yapanız gereken vücudunuzu tanımanız ve ona göre giyinmenizdir.Bununla ilgili bir fikriniz yoksa bir tasarımcıdan yardım alabilirsiniz.Çünkü kilolu olupta çok şık ve olduğundan daha zayıf görünen küçümsenmeyecek insan sayısı günümüzde çok fazladır.

Aynı zamanda süper bir haber benden size gelsin nihayet düşük bel modası da bitti.Belde yada belden yukarısında artık pantolonlar,şortlar ve etekler.Gece çıkmayı da seviyorsak abartılı şeyler giymeyede gerek yok.Tek yapmanız gereken çok şık bir eteğinizin yada pantolunuzun üzerine triko bir bluz geçirmek yeterli olacaktır.Saçlar da ise tercih edilen;rastgele dağınık toplanmış topuz,at kuyruğu yapılmış olanlar ve   kısa hareketli kesilmiş saçlar oluşturmaktadır.               
Eğer ki iyi görünmek istiyorsanız benden size ufak tavsiyeler.Mesela;
* Makyajımız koyu ise o gün daha sade kıyafetler seçmeliyiz.
* Kıyafetimiz çok janjanlı veya abartılı ise sade takılar ve taşsız ayakkabılar tercihimiz olmalıdır.
* Balık etli vücudumuz varsa şayet ne çok dar ne çok bol kıyafetler giymeliyiz.
* Omuzlarımız darsa enine çizgili şeylerden kaçının.Tabi ki kiloluysakta giymeyelim sizi emin olun olduğunuzdan daha çok kilolu göstercektir.
* Boynumuz çok uzun değilse V yakalı veya geniş yakalılar bizi olduğumuzdan daha zarif ve şık durup aynı zamanda da boynumuzun daha uzunmuş gibi göstereceğine eminim.
* Omuzlarımız genişse askılı elbiselerin sizlere çok yakışcağını düşünüyorum.
* Eğer ki kiloluysak trend olan şık durcak sizlerede tunik elbiselerdir.
* Göğüslerimiz çok büyük olmayabilir ama genede V yakalı giyebilirsiniz tek yapmanız gereken belinize bir kemer takmak.
* Kollarınızdan şayet şikayetçiyseniz yarasa kollu bluzleri deneyebilirsiniz hemde daha havalı olcaktır aynı zamanda zayıf görüneceksinizdir.
* Eğer ki orantısız bir vücuda sahipsek üstümüz altımıza göre yapılıysa tercihimiz üstümüze kapri kollu salaş bir mini elbise olmalı sizde harikalar yaratcaktır.
Dış görünümümüz bir bütündür aklınızdan bunu asla çıkarmayın.Çok şıkta giyinsek yanlış bir ayakkabı ile yada yaptığınız kötü bir takı tercihi ile bir anda herşeyi mahvedebilirsiniz.Hatta kötü bir makyaj bile bunu bozabilir.İyi görünmek her kadının arzu ettiği bir şeydir,bunun önündeki tek engel kendinizsiniz unutmayın…..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder